HTML

Facebook Oldalam

Táltos.TV

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Diósgyőri Várfesztivál

2010.05.23. 17:26 Mónika@Táltos.TV

A Diósgyőri Várfesztivál apropóján tegnap, május 22-én, felderítettük a várat és környékét. Kb. 2 hét múlva felkerül az oldalunkra a diósgyőri várról szóló kisfilmünk, előzetesként feltöltjük a tegnapi napon készült fotóink egy részét.

Aki nem ismeri Diósgyőrt: a történelmi város ma Miskolc egyik városrésze, Budapest határától 180 km, ebből több mint 150 km autópálya, így két óra alatt kényelmesen elértük az úticélt.

A vár környékén bőven van parkolóhely, ami május 1-től szeptember 30-ig fizetős (300 Ft/óra). A Bodrogi Zsigmond utcában parkoltunk le és kiszállva a kocsiból megnyugodva állapítottuk meg, hogy az út mellett zúgó Szinva patak már apadt annyit, hogy nem kell féltenünk az autót. Ugyanis a vár felé haladva még több helyen láttuk az egy héttel ezelőtti özönvíz elleni védekezéshez egymásrarakott homokzsákokat és az áradat elvonulása után az utcákban megindult a nagytakarítás (ez a videó 6 nappal korábban és pár száz méterre a vártól készült).

A várjátékokra belépőt kellett fizetni: felnőtteknek 1.300 Ft tanulóknak 900 Ft, de 10 éves kor alatt ingyenes. A Várfesztivál nyitó rendezvényén ezúttal igazságos uralkodónk, Mátyás király kora elevenedett meg.

Délelőtt 11-re értünk oda, pont akkor, amikor megkezdődött Corvin Mátyás és Aragóniai Beatrix látványos bevonulási ceremóniája, majd ezt követően élettel telt meg a királyi palota és kezdetét vette az egész napos reneszánsz kavalkád. A szereposztás parádés volt: az uralkodót korunk filmjeinek Mátyás királya, Helyey László színművész, a királynét Seres Ildikó, a Miskolci Nemzeti Színház primadonnája jelenítette meg, Beckót és Mujkót, Mátyás kedvenc udvari bolondjait a két rettentő tréfamester, Szőke András és Badár Sándor alakította.

Itt megtekintheted a Várfesztiválon készített fotóinkat: Flickr - Diósgyőri Várfesztivál

Szólj hozzá!

Címkék: szőke andrás badár sándor helyey lászló diósgyőri várfesztivál seres ildikó

A bejegyzés trackback címe:

https://taltostv.blog.hu/api/trackback/id/tr652025561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása